Tips och råd

MED RÄTTA BLICKEN FÖR DIN INOMHUSMILJÖ

Rena ventilationskanaler förbättrar innemiljön och förebygger risk för brandspridning – inte minst i miljöer med fett och flott. Med oss på OFM får du en partner som ser helheten – och som kan de flesta ventilationssystem. Utöver rengöring bistår vi även med injustering och andra åtgärder, inbegripet Obligatorisk ventilationskontroll, OVK.

Ventilationsrengöring för kontor och industri

OFM har mångårig erfarenhet av att arbeta med rengöring och service av ventilationssystem – för både BRF, industri och offentlig miljö. Vi har välutbildad personal med lång praktisk erfarenhet av ventilationsrengöring och vi använder den senaste tekniken för att leverera  bästa möjliga resultat. Inom industrin är vi sedan länge en återkommande partner, inte minst utifrån vår erfarenhet att arbeta med anläggningar där olja och flott är vanliga inslag.

Vi hjälper er hela vägen från rengöring till OVK

Regelbunden rengöring av processventilation utförs för att förebygga brand. Inom industriventilation är kanalerna ofta mycket oljiga och därför har vi tagit fram en specialmetod för att rengöra dessa kanaler. Kanalerna filmas före och efter rengöring för att dokumentera och fastställa situationen. Vi använder avancerad utrustning med viderobotar och rensrobotar, samt ett stort sortiment av rensmaskiner. Vill du veta hur det ser ut i ert ventilationssystem – kontakta oss för inspektion och prisuppgift. Vi hjälper er hela vägen, inbegripet OVK-besiktning av ventilationssystemet.

Ventilationsrengöring villa

Mekaniska ventilationssystem i villor bör rengöras en gång vart 6:e år för att säkerställa en bra funktion. I samband med rengöringen mäter vi luftflöden och kan även utföra en injustering.

Imkanaler i villor bör också rengöras bör att förebygga brand och för att förbättra funktionen. Tidigare var det lag på rengöring av imkanaler i villor men nu är det fastighetsägarens ansvar att se till att imkanalen och spisfläkten i köket rengörs. Rengöringen bör ske minst en gång vart 6:e år. Välkommen att kontakta oss för prisuppgift.

Ventilation för BRF och förvaltning

Vårt fokus är inte att sälja och installera nya ventilationsanläggningar. Sådant kostar, och det är inte alltid det som är svaret på vad som krävs för att skapa en bättre inomhusmiljö. Vårt uppdrag är istället att – så nära det är möjligt – kunna återställa anläggningen till det skick som gällde när den var ny. Genom mångårig branschvana och tillgång till den senaste tekniken och utrustningen för rengöring kan vi åstadkomma rejäla resultat – utan att kostnaderna skenar iväg. Kontakta oss för ett skräddarsytt förslag. Förutom våra tjänster kring ventilationsrengöring, OVK och injustering kan vi också hjälpa er med radonmätning och att dokumentera inomhusklimatet.

KONTAKTA OSS

Vill du omboka din tid för sotning eller brandskyddskontroll? Kanske har du övriga frågor? Fyll i nedanstående formulär så återkommer vi till dig (vanligtvis inom 24 timmar under helgfria vardagar).

Prata med vår kundtjänst

Du kan givetvis också ringa vår kundtjänst om dina frågor. Du når oss mån-tors mellan 07.00–8.00 och fredagar 07.00 – 15.00 på tel 0454 – 480 26.    (*) Skriv in ditt personnummer om du istället för vanlig brevkorrespondens vill ha fortsatta aviseringar och viktig information från oss via e-tjänsten Kivra.